Pasívny dom v Humennom

Pri návrhu rodinného domu sme zohľadnili umiestnenie pozemku pri rušnej komunikácii, preto sme dom osadili viac do záhrady. Uličnú čiaru zachováva prístrešok pre autá, pred ktorým je navrhnutá predzáhradka s okrasnou zeleňou.

Pôdorysný tvar vychádza s požiadaviek na dispozíciu, prevádzku a slnečné zisky. Dispozícia je rozdelená na tri celky: časť pre deti, ktorá je prevádzkovo oddelená, denná časť s pracovňou  a nočná časť manželov. Obytné miestnosti domu sú orientované na južnú stranu, aby získavali čo najviac slnečných lúčov v zimnom období. Tienenie v letnom období zabezpečuje prestrešená terasa.

Fasádu tvoria HPL obkladové dosky v kombinácii s vertikálne orientovaným dreveným obkladom.

 

 

Projekt08/2018
LokalitaHumenné
Úžitková plocha130 m2

Zaujala vás naša práca?