Konverzia skladu na kancelárske priestory

Navrhli sme rozšírenie kancelárskych priestorov pre slovenskú pobočku celosvetovej spoločnosti Sensus, ktorá sa zaoberá výrobou vodomernej techniky. Nové kancelárie sme navrhli do existujúcich skladových priestorov, ktoré na nás zapôsobili svojou atmosférou. Priznané železobetónové nosné trámy, medzi nimi veľkorysé svetlíky, tenké kovové okenné rámy a vysoké stropy.

To všetko sme v našom návrhu konverzie skladu zachovali. Rozhodli sme sa v skladoch zachovať aj inštalačné rozvody zdravotechniky a vykurovania. Tie sme zvýraznili firemnou modrou farbou, čo odkazuje priamo na portfólio klienta, ktorým je výroba vodomerov. Do centra dispozície, medzi existujúci skelet, sme vložili kubus – kovový lodný kontajner, ktorý ešte viac umocnil industriálnu atmosféru priestoru. Kontajner slúži ako presklenná zasadačka, kuchynka s chillout zónou a recepcia. Okolo kontajnera sme umiestnili jednotlivé kancelárske oddelenia. Kontajner tak slúžia ako deliaci ale zároveň aj stretávací priestor v open-space priestore.

Pôvodný hlavný vstup do kancelárií nebol veľmi reprezentatívny, preto sme navrhli nový hlavný vstup, cez ktorý prichádzajú návštevy a zamestnanci priamo k recepcii.

Štúdia09/2017
LokalitaStará Turá
Plocha675 m2
InvestorSensus Slovensko a.s.
SpoluprácaIng. arch. Marek Pavlech

Predmetom návrhu bolo aj vytvorenie spojovacej chodby medzi pôvodnými kanceláriami a novými priestormi a taktiež návrh novej školiacej miestnosti, ktorá môže slúžiť aj ako zasadačka. Tu sme použili teplejšie a príjemnejšie materiály. Stena je obložená dreveným obkladom s vyfrézovanou mapou, na ktorej sú vyznačené regióny pôsobenia firmy Sensus. Koberec je ladený do modrej – firemnej farby. Industriálnu atmosféru dotvárajú dizajnové svietidlá s jemnými kovovými lúčmi.

Zaujala vás naša práca?